Vores profil

Referencer

Kontakt os

Klimaanlæg

Sådan fungerer en luft til luft-varmepumpe

ventiDer er så meget vermeenergi i luften udenfor, at en god luft-varmepumpe sagtens kan opvarme et typisk dansk sommerhus, et mindre helårshus eller f.eks. en etage af dit hus. Vel at mærke med et langt lavere elforbrug end almindelige elpaneler eller elradiatorer. Denne type varmepumpe kan nemlig forvandle selv råkold novemberluft til billig varme.

Luft til luft-varmepumpens varmefordeling i huset.
Der kan dog være behov for supplerende varme i sekundære rum, for eksempel i badeværelset. Typisk vil en luft til luft-varmepumpe kunne dække langt størstedelen af varmebehovet i et sommerhus, når du er i huset – og vil alene holde hele huset ( eller det meste ) frostfrit og tørt, når du ikke er der.

Det er nemlig en vigtig sidegevinst, at luft til luft-varmepumpen ikke alene kan holde huset over dugpunktet og dermed et mindre fugtigt hus, den kan også trække fugt ud af indeluften.

Luft til luft-varmepumpen består af to kasser monteret på henholdsvis ydersiden og indersiden af husets ydermur.

Hele pointen er, at varmepumpen udfører et smart trick, der så at sige ” ganger varmen op “. Selv en beskeden varme i udeluften forvandles til en behagelig og langt højere komfort-temperatur inde i huset – uden at bruge volsomt meget strøm.